Stockholmsmässan

News

Architect@Work – unik mässa lockade branschen

12 April 2019

 

Den internationella arkitektur- och designmässan Architect@Work, som hålls i Sverige vartannat år, arrangerades nu för andra gången. Den 3-4 april drog mässan, med sitt unika koncept, 1.298 besökare till Stockholmsmässan.

”Vi har stark fokus på innovation och nyheter och vi ser att det enhetliga mässkonceptet lockar arkitekter och verksamma inom byggbranschen. Även våra seminarier, med bland andra internationellt erkända arkitekten Julien De Smedt, var väldigt uppskattade”, säger Barbara Lagae, Exhibition Manager, Architect@Work.

 

Architect@Work är en unik fackmässa, där endast nyheter visas. Samtliga produkter som ställs ut under mässan har först godkänts av en urvalspanel som består av svenska arkitekter och inredningsarkitekter. Denna panel gör en bedömning av produkternas innovation och karaktär. Med sitt starka fokus på innovation är Architect@Work unik i sitt slag och helt olik alla andra branscharrangemang. Mässans intressanta scenografi har tagits fram av den framstående arkitektgruppen Creative Fo(u)r.

De traditionella utställningsgångarna har byggts upp som lounger och besökarna leds mellan de enhetliga, små svarta modulerna, som är likadana för alla utställare. Detta innebär ett större fokus på de nya produkterna samt skapar en optimal kontakt mellan utställare och besökare.

Att detta evenemang, skräddarsytt för arkitekter, inredningsarkitekter, formgivare och andra inom en väl avgränsad målgrupp, har blivit en succé beror på flera faktorer. På Architect@Work visar tillverkare och distributörer endast upp helt nya produkter. Detta garanterar att ett besök på Architect@Work är intressant ur ett nyhetsperspektiv.

Utöver produktinnovationer erbjuder Architect@Work seminarier i toppklass, där de allra senaste temana diskuteras. Mässan har alltid ett särskilt tema, i år cirkulärt, och i utställningsområdet kan besökarna botanisera bland hundratals prover på nya material.

www.architectatwork.se/

 

Nästa Architect@work-mässa i Skandinavien går av stapeln i Oslo, den 22-23 maj 2019 och i  Köpenhamn våren 2020. Nästa upplaga i Stockholm äger rum i april 2021.

Back to overview  

Design & Plan